Газа - «Єрусалим» і «Єрусалим» крапка ком - Амаль Халед Аль-Вадія:
Номан Аль-Кафарнех: Кілограм помідорів коштує 50 шекелів, а фрукти – дорогоцінний скарб, який можуть мати лише заможні.
Пекарні закриті, а 25-кілограмовий мішок борошна досяг $200!
Мухаммад Абу Абса: Мої брати часто сплять без їжі?
Овочі в продуктових магазинах для заможних споживачів... а їх сім'ї не отримують їх частки
Трейдер Мухаммад Абу Амра: Прибуток майже незначний у світлі високих цін і неможливості купувати
«Я привіз своїх дітей після 18 років, і я не можу їх прогодувати». Такими словами громадянин Ноаман Аль-Кафарнех підсумував свою ситуацію та свою трагічну ситуацію після того, як ізраїльська окупація перешкодила в'їзду вантажівок з гуманітарною допомогою в сектор Газа.
Голод почав спустошувати організми громадян Гази, молодих і старих, пекарні закриті через брак борошна, не кажучи вже про відсутність овочів, ціни на них астрономічні, і громадяни не можуть купити їх.
Аль-Кафарна сказав «ے» і «Al-Quds.com»: «Мене переселили з півночі сектора Газа до його центру, сподіваючись знайти засоби до життя, щоб утримувати своїх дітей, і я не знав, що це великі страждання. проявляється тут».
Аль-Кафарнех розгублено ходив по ринку Дейр аль-Бала в центрі Стрипа, де всілякі овочі коштували дорожче, ніж він отримував, і продовжував: «Кілограм помідорів сьогодні коштує 50 шекелів, а також баклажани. огірки, кабачки, і в мене не вистачає грошей, щоб купити їх за такою ціною». Він додав: "Шалені ціни. Ми вмираємо з голоду і нікому до нас діла".
«Мої діти самі їдять яблука».
Щодо фруктів, то їх немає на всіх ринках галузі, а якщо певний вид фруктів є, то це як цінний скарб, який можуть мати лише заможні. Він продовжує: «Мої діти самі їдять яблука... Яблука стали великою справою, яку ми не можемо отримати».
Він додав із сяючими від сліз очима: «Клянуся Богом, я щодня сплю і плачу... тому що я не можу отримати їжу».
Голод не обмежувався відсутністю овочів і фруктів на ринках, а й поширювався на пекарні, які зачинялися через брак борошна, а якщо його було дуже мало, то хліб був у високих цінах.
Аль-Кафарнех продовжував пояснювати свою трагедію: «Більше чотирьох годин я чекав своєї черги в пекарні, яка продає хліб садж, і я не отримав хліб, оскільки його кількість закінчилася, не кажучи вже про те, що ціна мішок борошна, який важив 25 кілограмів, сягнув 200 доларів». «Де я можу його купити?»
Він продовжує: «Нам більше не залишається терпіння, але я сподіваюся, що світ і арабські народи відчувають нас і наші страждання, тому що ціна, яку ми платимо за наш хліб насущний, дуже висока».
Харчування переміщених осіб залежить від пожертвувань благодійників
У такій самій ситуації перебуває переміщений Мухаммед Абу Абса з району Аль-Зайтун у місті Газа, де він опинився в безвиході та став єдиним годувальником своєї сім’ї після того, як був переміщений разом із матір’ю та сестрами, без батька, який залишився в північ.
Абу Абса сказав «ے» і «Al-Quds».com: «Я не можу задовольнити потреби своєї сім'ї, і в мене немає достатньо грошей, щоб купити їх». Він додає: «Мої сестри голодують і часто сплять без їжі».
Він запитує з пригніченням і безпорадністю: «Чого ви чекаєте, поки ми помремо?» і додає: «Я почав спати, плачучи, тому що я не можу втамувати голод своєї матері та сестер».
Харчування більшості переселенців залежить від хоспісу благодійників, і якщо він закривається, вони намагаються зводити кінці з кінцями консервами піди до черги в хоспіс і чекай моєї черги, щоб принести всю доступну їжу».
Продавці такі як усі
Голод не обмежується лише громадянами, але навіть продавці, як і інші люди, купують овочі за дуже високою ціною, щоб продати їх, і вони не можуть купити їх для своїх сімей.
Мухаммад Абу Амра, власник овочевого магазину на ринку Дейр аль-Балах, сказав «ے» і «Al-Quds.com»: «Я змушений купувати доступні овочі за високою ціною, щоб заробляти на щоденне життя, і прибуток майже незначний у світлі високих цін і неможливості громадян купувати».
Він продовжує: «Громадяни проходять повз магазин і запитують про ціну. Хтось купує один-два помідори, а комусь не по кишені. Ціна одного кілограма помідорів перевалила за 50 шекелів через їх відсутність».
Відсутність бажання громадян купувати призвело до того, що товари накопичувалися в магазині Абу Амра, гнили і ставали непридатними для споживання, тому він змушений продавати їх за нижчою ціною і програє.
Каже: «Якщо ситуація залишиться такою, я буду змушений закрити свій магазин, як закривав його в попередні рази, через відсутність товару та його високу ціну».
У свою чергу, Всесвітня продовольча програма вчора підтвердила, що її запаси закінчилися в центральних і південних районах сектора Газа, підкресливши, що вони докладають усіх зусиль, щоб доставити більше продовольчої допомоги.
Він сказав: «Гуманітарна відповідь на потреби в Газі знаходиться на межі краху, оскільки ризик голоду зростає».
Щотижневий журнал Revealing the facts, головний редактор Джаафар Аль-Хабурі