جعفر عبد الكريم الخابوري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

جعفر عبد الكريم الخابوري

كشكول جعفر الخابوري الاسبوعي ٢٠٢٤م

الرئيسيةاليوميةأحدث الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

صحيفة نبض الشعب الاسبوعيه رئيس التحرير جعفر الخابوري

كاتب الموضوعرسالة
جعفر الخابوري
Admin
جعفر الخابوري

المساهمات : 60

صحيفة نبض الشعب الاسبوعيه رئيس التحرير جعفر الخابوري  Empty
مُساهمةموضوع: صحيفة نبض الشعب الاسبوعيه رئيس التحرير جعفر الخابوري    صحيفة نبض الشعب الاسبوعيه رئيس التحرير جعفر الخابوري  I_icon_minitimeاليوم في 12:50 am

Gazze - “Kudüs” ve “Kudüs” nokta com - Amal Khaled Al-Wadiya:
Noman Al-Kafarneh: Bir kilo domatesin fiyatı 50 şekel ve meyveler yalnızca zenginlerin sahip olabileceği değerli bir hazine.
Fırınlar kapandı ve 25 kiloluk çuval un 200 dolara ulaştı!
Muhammad Abu Absa: Kardeşlerim sık sık yemeksiz uyuyorlar, bizim ölmemizi mi bekliyorlar?
Sebzeler varlıklı tüketiciler için bakkallarda... ve aileleri bunlardan pay alamıyor
Tüccar Muhammad Abu Amra: Yüksek fiyatlar ve satın alma imkansızlığı nedeniyle kâr neredeyse yok denecek kadar az
Vatandaş Noaman Al-Kafarneh, İsrail işgalinin yardım TIR'larının Gazze Şeridi'ne girişini engellemesinin ardından durumunu ve trajik durumunu "18 yıl sonra çocuklarımı getirdim, onları besleyemiyorum" sözleriyle özetledi.
Un ve sebze kıtlığından dolayı fırınların kapanmasıyla açlık, genç yaşlı Gazzeli vatandaşların bedenlerini kasıp kavurmaya başladı. Bazı çeşitler bulunsa bile fiyatları astronomik, vatandaş satın alamıyor. onlara.
Al-Kafarna, “ے” ve “Al-Quds”.com'a şunları söyledi: “Çocuklarıma destek olacak bir yaşam bulma umuduyla Gazze Şeridi'nin kuzeyinden merkeze doğru sürüldüm ve bu kadar büyük acıların yaşandığını bilmiyordum. burada kendini gösteriyor."
El-Kafarneh, her türlü sebzenin aldığından daha pahalı olduğu Şeridin ortasındaki Deir el-Balah pazarında şaşkın bir şekilde yürüyordu ve şöyle devam etti: “Bugün bir kilo domates ve patlıcan 50 şekel. salatalık ve kabak ve onları bu fiyata alacak kadar param yok.” "Çılgın fiyatlar. Açlıktan ölüyoruz ve kimse bizi umursamıyor."
“Çocuklarım elmaları kendileri yerler.”
Meyve ise sektördeki tüm marketlerde yok ve eğer belli bir meyve çeşidi varsa sadece varlıklıların sahip olabileceği değerli bir hazine gibidir ve şöyle devam ediyor: “Elmayı benim çocuklarım yiyor... Elma. elde edemeyeceğimiz büyük bir şey haline geldi.”
Gözleri yaşlarla parlayarak ekledi: "Vallahi, her gün ağlayarak uyuyorum... çünkü yiyecek bulamıyorum."
Kıtlık, pazarlarda sebze ve meyve bulunamamasıyla sınırlı kalmadı, un sıkıntısı nedeniyle kapatılan fırınlara da sıçradı, az bulunsa bile ekmek fiyatları yüksekti.
Al-Kafarneh yaşadığı trajediyi şöyle sürdürdü: "Sec ekmeği satan fırında dört saatten fazla süre boyunca sıramı bekliyordum, miktar bittiği için ekmeği alamadım, üstelik bir ekmeğin fiyatı da azdı. 25 kiloluk un çuvalı 200 doları buldu. "Nereden alabilirim?" "Bizi öldürüp bu hayattan kurtarıyorlar."
Şöyle devam ediyor: "Sabırlı olmamıza imkân kalmadı ama umarım dünya ve Arap halkları bizi ve acılarımızı hissederler. Çünkü günlük ekmeğimizin bedeli çok yüksek."
Yerinden edilenlerin gıda ihtiyaçları hayırseverlerin bağışlarıyla karşılanıyor
Aynı durumu, babası olmadan annesi ve kız kardeşleriyle birlikte yerinden edildikten sonra mahsur kaldığı ve ailesinin geçimini sağlayan tek kişi haline geldiği Gazze Şehri'nin El-Zaytun mahallesinden yerinden edilmiş Muhammed Ebu Absa da yaşıyor. kuzey.
Abu Absa “ے” ve “Al-Quds”.com'a şunları söyledi: “Ailemin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Sebze görüyorum ve onları satın alacak kadar param yok.” Şöyle ekliyor: “Kız kardeşlerim açlıktan ölüyor ve sıklıkla uyuyorlar. yemek olmadan."
Baskı ve çaresizlikle soruyor: “Ölmemiz için ne bekliyorsunuz?” Ve ekliyor: “Annemin ve kız kardeşlerimin açlığını gideremediğim için ağlayarak uyumaya başladım.”
Yerinden edilen insanların çoğu yiyecek ihtiyacını hayırseverlerin bakımevlerinden karşılıyor ve eğer burası kapanırsa geçimlerini konserve yiyeceklerle sağlamaya çalışıyorlar. Şöyle devam ediyor: "Her gün kahvaltıda dukkah ve yağ yeriz, ama öğle yemeğinde ben bakımevi kuyruğuna git ve ne kadar yiyecek varsa getirmek için sıramı bekle.”
Satıcılar da herkes gibidir
Açlık sadece vatandaşlarla sınırlı değil, satıcılar da diğer insanlar gibi sebzeleri sırf satmak için çok yüksek fiyatlara alıyorlar, ailelerine alamıyorlar.
Deir al-Balah pazarındaki sebze dükkanının sahibi Muhammad Abu Amra, “ے” ve “Al-Quds”.com'a şunları söyledi: “Günlük geçimimi sağlamak için mevcut sebzeleri yüksek fiyata satın almak zorunda kalıyorum ve Yüksek fiyatlar ve vatandaşların satın alamamaları nedeniyle kâr neredeyse yok denecek kadar az."
Şöyle devam ediyor: "Vatandaşlar bir mağazanın önünden geçiyor ve fiyatını soruyor. Kimisi bir iki domates alıyor, kimisi almaya gücü yetmiyor. Domatesin kilosu bulunamadığı için fiyatı 50 şekeli aştı."
Vatandaşların satın alma konusundaki isteksizliği, Ebu Amra'nın mağazasındaki malların birikmesine, çürümesine ve tüketime uygun hale gelmemesine yol açarak, daha düşük fiyata satmak zorunda kalıyor ve zarar ediyor.
"Durum böyle devam ederse, malların bulunamaması ve fiyatlarının yüksek olması nedeniyle daha önce kapattığım gibi dükkanımı da kapatmak zorunda kalacağım" diyor.
Buna karşılık Dünya Gıda Programı da dün Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerinde stoklarının tükendiğini doğruladı ve daha fazla gıda yardımı sağlamak için her türlü çabayı gösterdiklerini vurguladı.
Kıtlık riski arttıkça Gazze'deki ihtiyaçlara yönelik insani yardımlar çökmenin eşiğinde" dedi.
Gerçekleri ortaya çıkaran haftalık derginin genel yayın yönetmeni Jaafar Al-Khabouri
https://fhghgggghgvg7787.yoo7.com

صحيفة نبض الشعب الاسبوعيه رئيس التحرير جعفر الخابوري
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صحيفة نبض الشعب الاسبوعيه رئيس التحرير جعفر الخابوري